Нефтохимик е домакин на Локомотив Пловдив в мача от осмия кръг на Първа лига. Двубоят е от 19 часа и може да проследите по GONG.BG, GONG PLAY и DIEMA SPORT.

Локо Пд няма загуба в последните си 8 шампионатни срещи с бургазлии – 6 победи и 2 равенства, в които обърна общия баланс от двубоите помежду им. Последното поражение на локомотивци е 0:2 като гости на 23 февруари 2003 г.

Новият наставник на бургазлии Христо Янев нанесе най-тежката загуба на тима през настоящия сезон начело на предишния си клуб ЦСКА – 1:5 на 14 август т.г., когато за „червените“ игра и новото попълнение на нафтата Станислав Маламов.

Централният нападател на Нефтохимик Костадин Хазуров се отпуши в мача за купата с Етър, след като не вкара гол в първите си 6 шампионатни срещи за бургазлии.

Мартин Камбуров се разписа по веднъж в 5 от последните си 6 срещи за първенство, не успя само при гостуването на Черно море (0:2 в четвъртия кръг), когато е единственият път, в който Локо Пд не отбеляза гол.

Старши треньорът на Нефтохимик Христо Янев заяви преди мача срещу Локомотив Пловдив: „Естествено имаме играчи, които са контузени и няма как да използваме за предстоящия мач с Локомотив Пд. Предстои ни да излезем срещу много сериозен отбор с много добър треньор. Ще направим всичко по силите си да зарадваме хората, които обичат футбола в Бургас. Новите футболисти са на линия, надявам се да може да ги използваме.“

Христо Янев говори и за моментното състояние на Нефтохимик: „Ясно е, че щом сме на тази позиция имаме над какво да работим. Чака ни сериозна работа. Разполагаме с достатъчно класни футболисти, важното е момчетата да разберат, че Нефтохимик е сериозен клуб с голяма история и трябва да се раздаваме във всеки мач. Няма да коментирам загубата на ЦСКА за Купата на България, защото аз си имам отбор и той се нарича Нефтохимик, и трябва да дам най-доброто от себе си за този клуб.“

Всички футболисти са на разположение на наставника на "черно-белите" Илиан Илиев, освен Аймен Суда, който още не е напълно възстановен от своята контузия в глезена.

Илиев определи група от 18 футболисти за двубоя. Групата от 18 футболисти на Локомотив:Ясин Ел Харуби, Илко Пиргов, Георги Вълчев, Ивайло Марков, Кирил Котев, Иван Горанов, Пламен Крумов, Ванчо Траянов, Осама Рашид, Мартин Райнов, Стефан Йевтоски, Парвизджон Умарбаев, Веселин Марчев, Дани Кики, Димо Бакалов, Димитър Велковски, Симеон Райков, Мартин Камбуров.

"Имахме няколко дни между мачовете за купа и първенство, за да възстановим тези, които играха. Най-важното е, че идваме от две поредни победи. Нормално е да сме в добро настроение. Нямаме контузени футболисти, освен Аймен Суда", заяви Илиев. 

"Очаквам да направим един добър мач срещу Нефтохимик, който не е лош отбор. С треньорската смяна в тима и идването на Христо Янев ще има и психологическо вдигане на отбора. Ще използваме нашите положителни страни в играта и ще търсим трите точки на стадион Лазур", добави старши треньорът.

Двубоят е от 19 часа и може да проследите по GONG.BG, GONG PLAY и DIEMA SPORT.