Бургаският Футболен клуб  Нефтохимик отпразнува своя 60-ти рожден ден. Историческото събитие беше отбелязано на спортния комплекс в комплекс "Изгрев", превърнал се в естествен дом на отбора. Събраха се хора със зелени сърца и съдби от много поколения.

Организацията и условията за празника отговориха на високите очаквания, които предизвиква марката Нефтохимик. Програмата започна с турнир на детските формации от школите на Нефтохимик, Звезденбург и Камчийска долина (село Трънак), като на финала младите "шейхове" спечелиха купата с класическа победа срещу Звезденбург.

Нефтохимик

източник: ФК Нефтохимик

Гвоздеят на вечерта беше шоуто, което направиха отборът на ветераните на "Нафтата" и сегашният представителен тим, воден от Станислав Жеков, съставен изцяло от юноши на Нефтохимик. Легендите, донесли толкова слава на клуба, показаха че все още има магия в краката им, като мачът завърши с равен резултат. Обстановката бе празнична и наелектризираща. Нефтохимик е жив, въпреки проблемите, въпреки несгодите и въпреки всичко. Клубът е вече на 60 години и продължава да мечтае за по-добри дни.

През новия сезон Нефтохимик ще има мъжки отбор в Б областна група-Център, като първенството там стартира в предстоящия уикенд.