Президентът на Нефтохимик Анелия Златкова обяви пред „Новапрес“, че днес е входирала писмо до Община Бургас за връщане на акциите поради невъзможност и нежелание да продължи финансирането на отбора. Това означава, че клубът, придобил огромна популярност у нас през 90-е години, ще фалира и ще преустанови участието във Втора лига.

„Може би ще засегна теми и хора, които никой не смееше публично да засяга и съм сигурна, че отново ще бъда оплюта, но вече ми е ежедневие, откакто поех клуба. Трудно е да се работи във враждебна среда, почти невъзможно. От една година има хора, които недоволстват от мен, но не са помогнали с нищо, за да имат право да ме съдят. Месец март, когато поех клуба, лицензът беше застрашен и на 23-и изпълнителният директор Манол Иванов изплати приблизително 45 хиляди лева за дължими заплати към 31/12/2020. Изплатихме и по три заплати на треньорите от ДЮШ. Осигурихме и нормални условия за тренировъчен процес плюс хотел и храна на треньорския щаб и футболистите. Успяхме да спасим отбора от изпадане и тогава пак имаше недоволни“, заяви Златкова.

„Връщайки акциите на Община Бургас, аз дефакто се отказвам да продължавам финансирането на клуба. В момента, както се знае, нямаше ток на стадион „Ефбет Арена“ на мача със Спортист от Своге. Отказвам да бъда манипулирана и да ми се извиват непрекъснато ръцете за каквото и да било. Най-вероятно лицензът на Нефтохимик ще бъде отнет, така че отборът няма как да продължи участието си във Втора Професионална лига. Проведох среща с другия акционер Константин Джамбазов с който обсъдих поемането на ДЮШ.

Непрекъснато бяхме обвинявани от родители, че се взимат средства от ДЮШ, за да се дават на мъжкия отбор. При положение, че Община Бургас за година е превела 118 хиляди за школата, а таксите, които се събират от децата, са между 4500 и 5000 на месец, а заплатите на треньорите само са 8 хиляди лева, разходите за мачовете на децата седмично са между 1000 и 1500 лева плюс поддържането на елитна U19, която само за август месец ни струваше 12 хиляди лева за пътуванията, за мачове. Цялата тази картина му беше представена и вече втора седмица чакам отговор дали ще поеме ДЮШ на отбора. В рамките на тази календарна година всички задължения към доставчици и неплатени фактури поемаме ангажимента да бъдат изплатени, завърши Златкова.