Световна футбола звезда да бъде поканена за честванията на 60-годишнината на Нефтохимик, е идеята на организаторите на събитието. Въпросният футболист с познато по целия свят име, който все още се търси, трябва да бъде както гост на юбилея, но и да вземе участие в демонстративен мач, в който ще играят не само легенди на Нефтохимик, но и на Черноморец. Това разказа в подкаста "Фактор" Кирил Евтимов, който заедно със Сдружението "Нефтохимик", са се захванали с организацията за празника на бургаския клуб. 

"Със Сдружението с нестопанска цел "Нефтохимик", което поддържа школата на клуба, планираме да направим честване за 60-та годишнина от основаването на клуба. Може би след края на май, в началото на юни, ще имаме повече подробности. Няма да е нещо грандиозно. Моята идея е да поканим някоя световна футболна легенда. Този човек да присъства в Бургас като флагман на събитието. Ще бъдат поканени, разбира се, легенди на клуба. А и не само на Нефтохимик, а и на Черноморец и въобще на бургаския футбол. 

Смятаме този юбилей да бъде през лятото - края на юли, началото на август. При всички положения ще почетем това събитие. А и с оглед на незавидното положение и на двата клуба, искаме да дадем малко шум, малко позитивна емоция, енергия. Да жегнем положително хората", коментира Кирил Евтимов, който е близък приятел с френските легенди Робер Пирес и Еманюел Пти. 

"Две-три поколение бургазлии не знаят какво е отбор в "А" група. Или ако знаят, е било само мимолетно присъствие. И за съжаление, вече се ориентират към други отбори - към Левски и към ЦСКА. Ако питаш редовия почитател, ще ти изброи много проблеми. Но може би основният е, че Общината не помага. Все пак има хора, които са готови да помогнат. Има доста опити, но някак си не тръгват нещата. Може би е време да се изтласкаме от това дъно", каза още Евтимов.