Новото ръководство на ПФК Нефтохимик е с амбицията да развива много сериозно ДЮШ на клуба. Предстоят структурни промени в школата, като в съвсем скоро време ще бъдат въведени нови, модерни методи на тренировки, както и на цялостния процес на функциониране на това звено. 

По този начин ще се търси оптимизация на процесите и развитие на младите футболисти. Всички възрастови групи ще продължат да тренират и да се подготвят, ще се търси и силно представяне на наборите U 15 и u 19, които участват в елитните групи в своите възрасти. На работа ще бъдат назначени и нови треньори, които ще отговарят на новите изисквания.

Ръководството на дружеството ще бъде в постоянен контакт с родителите на учениците и е готово да обсъжда и приема всякакви нови предложения за функционирането на ДЮШ. Това може да става на фейсбук страницата, както и на телефон 0892 29 76 69. Постоянната комуникация и диалог ще бъде една новостите в работата на школата.

На официалния сайт на клуба, както и на фейсбук страницата ще бъде публикувана постоянно актуална информация за графика на тренировки, както и за постигнатите резултати от всяка една възрастова група. Месечните такси няма да бъдат променяни и ще са в размер на 50 лева.

Ръководството има амбиция да превърна ДЮШ на Нефтохимик в една модерна структура, която да създава нови футболисти, които пък да се интегрират по-късно и в мъжкия футбол. Ще се дава равен шанс на всеки, който иска да тренира и да се развива. Дисциплината, трудолюбието и раздаването в тренировъчния процес ще бъдат стимулирани и поощрявани. Въпреки временните трудности, ръководството на клуба гарантира пълната обезпеченост при работата на школата.