Треньорът на Нефтохимик Николай Кръстев беше повече от гневен за събитията в тима. Наставникът говори разярено след мача със Спортист Своге, акцентирайки, че всичко в клуба от Бургас е „пародия”. Младият специалист призна, че се сипят „лъжи след лъжи” от актуалните шефове на „шейховете” и футболистите няма как да мислят за футбол.

Кръстев стигна дотам, че ситуацията няма общо с професионален футбол, макар да става въпрос за Втора лига, след като Нафтата няма домакин, доктор, както и медикаменти.

„Аз съм доволен от момчетата и от това, което показаха на фона на условията, теренът. Искам да изместя центъра на темата и да отправя едно пожелание към нашия треньор на вратарите, който претърпя тежка операция и бързо да се възстанови. Той е толкова години с нас и от тези нерви, които изхаби с тези ръководители стигна дотам да се страхува за живота си. Пожелавам му бързо възстановяване на Евгени Русев”, започна треньорът на „шейховете”.

„По отношение на футбола всичко е една дума – пародия. Пародия на това, което трябва да се гради като футбол в град Бургас. На този стадион сме били зрители на високи нива мачове, Лига Европа, но откак аз съм в този клуб – всичко потъва надолу. Само лъжи, лъжи, лъжи… Ръководни фактори, които се крият зад всеки следващ, който взима контролния пакет акции. Този бил виновен, че те не били взети от този, ами от друг, а това рефлектира на тренировките. Процесът е труден, защото нямаме домакин, медикаменти, доктор – всичко това се трупа върху треньорите. Предният мач, който имахме, беше доста срамен, че не отидохме в Разград с нормална бройка футболисти, но това е продиктувано, че някои си мислят, че един футболист може да бъде третиран като общ работник или зидаро-мазач. Ако му платиш в последния момент, той ще почне да вдига стени. След 12 години спортна кариера той става негоден за спорта. Тези хора това нещо не го разбират и си мислят, че като не излезеш и не спазваш задълженията си могат да не ти плащат. Те не виждат как преживяват служителите си. На фона на всички неща, които се случват в света с пандемията разбирам, но недейте заблуждавайте хората”, продължи специалистът.

„Днес буквално излязохме без разбор за мача, къде силни, слаби страни на опонента. Появихме се в последния момент и да „спасим” този мач, защото срамът щеше да е още по-голям. Тези хора „горе” или ще пътуват някъде, или ще са по срещи с министъра на културата. Викторио, когато дойде, му казах, че тук нещата не се случват, както трябва и, че ще се скараме с него. Той може да го потвърди, а ръководителите си мислят, че са измислили футбола и ги боли за Нефтохимик. Аз понеделник ще си подам оставката, не ме интересуват пари”, разпалено заяви наставникът за всичко при бургазлии.

„Тези условия с тези ръководители – няма как да стане. Който и да дойде тук, дори Ото Рехагел или Моуриньо – и те не могат да сторят нищо. Тези хора не заслужават момчетата в съблекалнята. Не знам какво смятат да правят шефовете. Факт е, че нямаш възможност да дадеш пет лева. Излез и кажи на хората това, което е. Така беше преди три години, но сега… След като нямаш пет лева не казвай, че имаш 50. Оттам насетне тези момчета играят за слава и чест, но в крайна сметка и за пари. Имахме абсурди последните седмици, гонят ги от квартирите, не им се плащат апартаментите. Дали ще има Нефтохимик? Тази мъка не може да продължава, ако иска футболът в Бургас да се развива. Аз съм потърпевш в тази обстановка. Излизаме и даваме интервюта, един път, втори, трети. Аз да не съм магьосник? Колко пъти да ги надъхвам тези момчета? Свършват мачовете, всеки кой откъде е и това е. Предните играчи още не са получили пари и затова няма доверие в ръководителите. Как да обяснявам за тактика, как да стане. Като нямаш пари за професионален футбол, няма да го правиш”, продължи тирадата си той.

„Кажи една дата, но я спази. Казаха 5-и, 12, 14, 20-и. Ние в крайна сметка не ядем доматите с колците. Не може преди мач със Созопол едни да вземат пари, други – не. Разбива се колективът. Кажи, че не можеш, а не да лъжеш. Досега момчетата до последно очакваха да им се платят пари. Днес излязоха с 300 зора, защото това ще рефлектира върху футбола. Мачът се дава по телевизията и не можем да опетним името на клуба”, акцентира Кръстев.