Треньорът на вратарите в Нефтохимик Евгени Русев беше човекът, на чийто плещи се падна тежката задача да обясни странното поведение на старши треньора Диян Петков при загубата 0:2 от Септември в 7-ия кръг на Втора лига.

През втората част по собствено решение наставникът на бургазлии гледа срещата от трибуните. Преди паузата той имаше дискусия с главния съдия Станислав Ставров след няколко остри реакции на негови отсъждания. По думите на Русев тогава арбитърът е предупредил треньора, че при още една подобна реплика, той ще бъде отстранен.

Затова Петков взел нещата в свои ръце и сам напуснал техническата зона, за което обаче съгласно Дисциплинарния правилник на БФС подлежи на санкция. Официалните лица на пейката нямат право да напускат техническата зона без изричното разрешение на съдията, стига да не става въпрос за основателна причина.

„Имаше полемика между него и Ставров. Съдията му каза, че при още една реплика ще бъде изгонен. Диян Петков реши да спести тези неприятности на себе си и щаба”, обясни Русев.

„Зле тръгна мачът, с грешка индивидуална. После и младостта на Кристиян да направи дузпата… Като цяло не мислехме мачът да протича така, но така се получи. Трябваше да променяме и схемата на игра. Общо взето, пожелаваме успех на Септември – имат страхотни момчета, страхотни футболисти. Просто бяха по-добрият отбор.”

Първият гол за софиянци дойде след много сериозен подарък на вратаря Росен Андонов, който реши да финтира в наказателното поле на Нефтохимик.

„Росен Андонов заяви, че просто е загубил от поглед човека. Смяташе, че той е заминал далеч. Доста по-добри вратари от Росен са правили подобни грешки. Росен е добър вратар, ще продължи да пази, а също и ще се реваншира.”

„Ние знаехме силните страни на Септември по фланговете. Искахме да ги уплътним малко повече. Отчетохме центриранията им – те вкарват доста от статични положения. Когато се отбранявахме, играхме с петима в защита. В атака нещата се променяхме. Като цяло Септември е много по-добър от нас.”

„На нас това ни беше най-слабият мач. Днес не играхме добре. Надяваме се в следващия кръг Литекс да си изпати в Ловеч.”

„Навсякъде търсим подобрения. Всеки ден тренираме, искаме отборът да има широчина и дълбочина. Има контузени момчета, които тепърва ще влизат. Ще видите, че сме добър отбор”, завърши Евгени Русев.