Столичният Септември регистрира шестата поредна победа в актива си за сезон 2019/20 във Втора лига. Отборът, воден от Милен Радуканов, спечели гостуването си на Нефтохимик в Созопол с 2:0, за да събере актив от 18 точки преди паузата за национални отбори.

Тон за успеха на софиянци даде Борис Галчев в четвъртата минута, а Спас Георгиев в 29-ата удвои след точно изпълнена дузпа. Въпреки серията от победи за Септември, то отборът е втори, след като ЦСКА 1948 има седем поредни победи и 21 пункта. Нефтохимик пък остана на 10-ото място с девет точки.

Резултатът на „Арена Созопол” бе открит след само четири минути игра, когато стражът на Нефтохимик – Росен Андонов, направи безумна грешка подарявайки топката на столичани. Тя бе отклонена за Борис Галчев, който с десния крак я прати в опразнената врата и откри – 1:0.

25 минути по-късно пък Септември вече водеше с два гола преднина, след като Кристиан Парашкевов фаулира Георги Русев в наказателното поле и Станислав Ставров посочи бялата точка. Спас Георгиев застана зад топката и съумя да удвои преднината на септемврийци.

В самия край на мача Георги Русев си пое „тежко” топката и отиде към аутлинията. Все пак той върна назад за Борис Галчев, който стреля с десния крак, но топката се отби в десния страничен стълб на „шейховете”.