Нефтохимик отпътува от Бургас за своя първи подготвителен лагер на Националната база в столичния квартал Бояна. Момчетата на новия старши треньор Красимир Мечев заминават в пълен състав на едноседмична подготовка, където ще се присъединят и още няколко нови имена.

Към отбора се присъединяват официално четирима нови футболисти, а още трима са на пробен период, съобщи спортния директор Николай Маринов.
Маринов представи и новите лица в отбора:

Полузащитникът Ивайло Лазаров е роден на 11 април 1992 г. в Добрич. 185-сантиметровият полузащитник има богат опит в професионалния футбол, като последно играе в Хебър Пазарджик. Мартин Минчев, роден на 30.07.1999г. за последно играл за Сливнишки герой, е защитник.

Калоян Стефанов, роден на 29.01.1997г. за последно играл в Локомотив (София), е нападател, но също така може да играе като атакуващ халф.

Иван Иванов, роден на 13.06.2002г. за последно играл в Локомотив (Горна Оряховица) на позицията полузащитник.

На пробен период към момента са Ахмед Амур (полузащитник), който идва от Локомотив ГО, Михаил Михайлов (нападател) от Локомотив София и Пламен-Андрей Апостолов от Берое (защитник), до момента състезавал се в юношеския отбор до 19 години. 

Отбора се подготвя на пълни обороти с двуразови тренировки и в напълно професионална атмосфера, добави още спортния директор Николай Маринов.