Бъдещето на Нефтохимик остава неясно заради липсата на финансиране. Поради тази причина в понеделник изпълнителният директор на клуба Николай Тодоров освободи всички футболисти с действащи договори като им даде възможност да търсят други варианти за професионална реализация.

Той заяви, че до няколко дни "шейховете" ще изпратят официално писмо до БФС с отказ от участие във Втора лига, в която трябваше да участват след изпадането си миналия сезон. Това означава, че отборът автоматично изпада в Б окръжа група.

"Въпреки огромното ни желание да останем в професионалния футбол, липсата на средства не ни го позволява. Ние не можем да съберем отбор и да ангажираме футболисти при положение, че нямаме гаранция, че ще можем да обезпечим задълженията, които поемаме."

"Изключително сме благодарни и радостни, че Комисията по спорт застана зад нас и се обяви единодушно, че Нефтохимик трябва да го има. Радваме се, че и г-н Бошнаков не се отказва от клуба и има намерения и в бъдеще да му помага."

"Въпреки всичко това бюджетът на един футболен клуб трябва да бъде предварително гарантиран и доброто желание на всички хора, които се обединиха около каузата "Нефтохимик" не стига", каза Николай Тодоров.