Треньорът на Нефтохимик Людмил Киров трудно приема загуби като тази от Янтра. Вчера бургазлии претърпяха истински погром в Габрово - 0:4. Пред Gong.bg наставникът на бургазлии призна, че не е мигнал цяла нощ и не може да намери обяснение за този срив.
 
"Не съм лягал. Място не мога да си намеря от яд. Нито  обяснение как се стигна до този разгром след чудесните победи и игри срещу Пирин и Хебър този месец. Вкараха ни 4 гола до почивката. Това и като футболист не ми се е случвало. Янтра не е лош отбор, има и добър треньор, но ние не приличахме на себе си. Бяхме безобразни. Вярно е, че на домакините всичко им се получаваше в този мач, но пък ние нищо не направихме. 
 
Със сигурност мога да кажа, че този резултат не се дължи на подценяване. Не видях обаче нищо от хъса и агресията в предишните мачове. Може и трите поредни победи в последните срещи да са заблудили някои, че сме голям отбор. А и май всички разчитаха само на Мохамед Брахими, който вкара два гола срещу Пирин и един при успеха над Хебър. Но той не може да решава всеки мач", обясни Киров.
 
Наставникът на бургазлии е категоричен, че ще прескочи  разбора на двубоя с Янтра и вече мислите му са насочени към предстоящото домакинство на Септември Симитли. 
 
"Няма да правя разбор на мача с Янтра. Нищо фатално не се е случило. Започваме да мислим за следващия двубой - със Септември Симитли в Бургас. Спечелим ли, случилото се в Габрово ще бъде забравено. Сега разликата с Локомотив Горна Оряховица, който е пред нас, е само една точка", добави той.
 
Киров е оптимист за оставането на Нефтохимик във Втора лига.
 
"Всичко зависи от нас. Бургас е голям и хубав град, а Нефтохимик винаги е бил марка в българския футбол. Ръководството на клуба полага много усилия за стабилизиране на отбора, всяка седмица се правят плащания. Договорът ми е до лятото, но вярвам, че ще запазим мястото си и ще подпиша нов контракт с клуба", каза още той.  
 
РЕЗУЛТАТИ, 30 КРЪГ / КЛАСИРАНЕ
 
1:0 Марио Илиевски (25 - дузпа), 1:1 Тихомир Димитров (34), 2:1 Марио Илиевски (84)
 
Янтра Габрово - Нефтохимик 4:0
1:0 Иван Петков (6), 2:0 Петър Казаков (15 - дузпа), 3:0 Петър Казаков (30), 4:0 Християн Кожухаров (43)
 
Струмска слава - Добруджа 4:0
1:0 Антон Тунгаров (4), 2:0 Симеон Вешев (7), 3:0 Реджеб Халил (80), 4:0 Георги Иванов (91 - дузпа)
 
1:0 Тодор Траянов (39), 1:1 Иван Пенев (86)
 
Днес от 18:30 часа: 
Созопол - Спортист Своге
 
3 май (понеделник) от 15:15 часа:
Хебър Пазарджик - Локомотив Сф