Пламен Тенев е роден на 13 юни 1995 г., в Раднево. Защитникът е  юноша на Берое Стара Загора,  от където започва и футболната му кариера. За последно игра за Царско село, защитавал е цветовете на Верея Стара Загора, Несебър и Спартак Плевен.

- Как започна с футбола, спомняш ли си кой те заведе на стадиона?
- Започнах с футбола на 8–9-годишна възраст, след като баща ми ме заведе на тренировка в школата на Берое. Тогава още усетих, че футболът ще стане важна част от живота ми. 

- С Берое ли беше първият ти допир до професионалния футбол? 
- Да, имах щастието да дебютирам в професионалния футбол с този отбор. Бях на 17 години и влязох в групата за един мач от първенството, срещу Миньор Перник, който спечелихме с 1:0. Един много скъп за мен спомен.

- Как се стигна до трансфера ти в Нефтохимик и лесно ли взе решението да дойдеш?
- Трансферът ми стана факт благодарение на спортния директор Недялко Москов, с който съм работил през годините и се разбрахме много бързо. Взех решението лесно, и съм щастлив, че съм тук.

- Отборът изпълнява първоначално поставените цели. Ти как виждаш цялостното представяне до момента?
- Да, наистина целите се изпълняват, но това не ни успокоява. Знаем къде са ни проблемите и какво трябва да подобряваме. Работим върху пропуските си всеки ден и ако успеем не само да изпълним първоначално заложения план, а и да изненадаме приятно с представянето си, както ръководството, така и публиката, тогава ще знаем, че сме на прав път. За сега показваме противоречиви резултати, видима е разликата между игрите ни при домакинствата и гостуванията. Дано да успеем да преодолеем тази бариера.

- В последния кръг допуснахте тежко поражение като гости на ЦСКА 1948. Как видя ти този мач?
- Отборът на ЦСКА 1948 е изявеният фаворит за първото място и е сред най-добрите отбори във Втора лига. Ние на свой ред не играхме добре и резултатът го показва. Ясно се видя за пореден път колебанието ни при гостуванията. Понякога обаче и късметът ни обръща гръб дори когато имаме предимство над противника. Този мач вече е в миналото, взехме си необходимите уроци и гледаме към следващия. 

- Как се справяш със загубите? Какъв е подходът ти на следващата тренировка?
- След всяка загуба, а и победа, връщам лентата назад и обмислям грешките, които съм допуснал. Разбира се, анализът на треньорите и техния прочит на ситуацията, е най-важен. Изслушвам внимателно техните забележки и корекции и, в крайна сметка, още от следващата тренировка се старая да спра да мисля за самата загуба, а да се фокусирам върху аспектите, които трябва да подобря. Старая се както да развивам индивидуалните си качества, така и да участвам активно в израстването на отбора.

- Какви са настроенията преди мача с Лудогорец 2 в сряда?
- Подготовката за мача протича нормално. Треньорският щаб ни запозна със силните и слаби страни на противника. Имаме всички шансове да победим. Мисля, че ако излезем с нужната агресия и мотивация няма да имаме проблеми.

- Това ще е последния мач на отбора на стадиона в Созопол. Има ли радост в съблекалнята затова, че ще играете отново в Бургас?
- Разбира се. Всички в отбора сме радостни, че ще играем мачовете пред нашите фенове. Бургас е футболен град и привържениците заслужават да гледат любимия си отбор у дома . Сигурен съм , че ще дойдат доста хора на стадиона и се надявам да постигаме много победи заедно. Бих искал да кажа на феновете на отбора, че разбирам досегашното им отсъствие от мачовете и от тук нататък всички се надяваме на мощната им подкрепа в Бургас.