Голяма част от групата на Нефтохимик за морското дерби със Созопол ще бъде съставена от юноши на клуба. Някои от тях ще дебютират в мъжкия футбол, а други вече придобиха сериозен опит с първия отбор. 

Голямата изненада в групата е Димо Кръстев. Той е роден през 2003 г. и е един от най-талантливите състезатели в академията на Нефтохимик. 

Младият нападател е титуляр в отбора за юноши младша възраст, където играе с година по-големи от него съотборници. Водения от Милен Христов тим стана предсрочен шампион в регионалното първенство и се класира за баражи за участие в Елитната юношеска група до 17 г.

В състава за срещата със Созопол сигурност няма да влязат нападателят Даниел Стоянов, който е с травма в кръста от мача с Локомотив (ГО) и капитанът на тима Станислав Жеков, който все още се възстановява от вирусно заболяване. Още няколко от титулярните играчи няма да отпътуват за Созопол по преценка на треньорския щаб. 

Днес, на стадион Българово, отборът проведе последната си тренировка преди гостуването на Созопол, която е финална и за сезона. Морското дерби от последния кръг на Втора лига е утре /19 май/, от 17:15 ч., на Арена Созопол.