Днес е много специален ден за бургаският клубен футбол. Любителите на най-популярната игра ще имат възможност да видят още веднъж най-успешното футболно поколение, което е играло в Бургас. 

Почти всички играчи от „златното“ поколение на Нефтохимик, които спечелиха сребърните медали през сезон 1996/97 ще се върнат в Бургас и ще вземат участие в 
демонстративния мач по случай 20 години от вицешампионската титла на Нафтата. 

Всички играчи от тогавашния тим приеха при сърце идеята, като дори се заканиха, че ще спечелят двубоя срещу сегашните футболисти на „зелените“.

По повод тази 20 годишнина Нефтохимик ще организира серия от инициативи. Черешката на тортата е демонстративен мач, който ще противопостави поколението, което спечели сребърните медали през 1997 година, срещу сегашния тим на Нафтата. Мачът ще се играе днес от 18:00 часа в спортна зала „Младост“ в град Бургас. 

Очаква се залата да се окаже тясна за всички желаещи да видят отново най-успешното бургаско, футболно поколение, а освен това за доброто настроени на публиката ще се 
погрижи един от най-известните български рапъри F.O., който се слави като един от големите фенове на „зелените“. От ръководството на Нефтохимик разкриха, че са подготвени много подаръци и изненади за публиката, а входът за този демонстративен мач ще е свободен.