На финала на елитното първенство най-голямото предизвикателство за представителния тим на Нефтохимик тепърва предстои. 

На 24 май, от 16:30 часа, на стадион "Лазур" "шейховете" се изправят срещу най-малките футболисти от школата на клуба. 

Приятелската среща се очертава да се превърне в двубоя на годината, защото децата са в перфектна форма и са силно амбицирани да надделеят над по-възрастните си колеги. Мъжкият отбор от своя страна провежда усилени тренировки, а треньорският щаб замисля сложни тактически планове за предстоящата среща. Но въпреки добрата подготовка напрежението и несигурността в съблекалнята на първия отбор се усещат.

Нефтохимик кани на стадиона всички бургаски деца, заедно със своите родители и учители, за да гледат мача и да се запознаят лично с футболистите от първия отбор - единственият представител на Бургас в елитното футболно първенство. 

Освен, че ще получат много подаръци и автографи от професионалистите, децата ще имат възможността да направят първите си стъпки във футбола с тяхна помощ. 

На стадиона ще бъдат и всички треньори от детско-юношеската школа на Нефтохимик, които също ще играят с децата. А младите таланти, които имат желание да тренират футбол, ще имат шанса да влязат в отбора на шампионите.