Крайно любопитен бараж предстои днес в родния елит. Нефтохимик и Витоша Бистрица ще премерят сили, а залогът е място в Първа професионална лига през следващия сезон. Бургазлии ще се опитат да защитят позициите си и през следващата кампания отново да бъдат сред родния елит, докато „бистришките тигри“ неистово ще преследват своята мечта.

Срещата е с начален част 20.00 и ще може да бъде следена с Gong.bg, по GONG PLAY, по DIEMA SPORT и по Дарик радио.

„Сега сме на 90 минути от една мечта – моя и на футболистите. И за нищо на света няма да я продадем“, заяви треньорът на Витоша Бистрица Костадин Ангелов преди решителната битка.

„Трябва да покажем, че сме истински колектив. Сами се докарахме до това положение и сами трябва да се измъкнем от него“, коментира на свой ред наставникът на бургазлии Христо Янев.

Статистиката преди мача сочи, че Нефтохимик няма равенство от 7 мача насам, а Витоша Бистрица не е печелил далеч от дома си от март месец.

Предстоящият двубой ще се играе на стадион „Трейс Арена“. „Шейховете“ призоваха своите фенове за подкрепа, като осигуриха и автобуси до Стара Загора за привърженици си.

Главен съдия на мача ще бъде Станислав Тодоров.