Юношите на Нефтохимик Виктор Янев и Симеон Русев ще пътуват с отбора за Турция, където "шейховете" ще са на подготвителен лагер от утре до 9 февруари. Двете момчета тренират с отборът вече десетина дни и треньорското ръководство остана доволно от това, което показват в контролите и тренировъчния процес.

Освен тях вчера стана ясно, че и бившият футболист на Славия, Литекс и Левски Галин Иванов също се присъедини към Нефтохимик, като се очаква след като "зелените" се приберат от Алания, той официално да стана играч на бургазлии. 

В събота по обед групата на Нефтохимик ще отпътува за Истанбул, от където с вътрешен полет ще отлети за Алания. За сега има договорени три контролни срещи там - 31.01 – ФК Черноморец (Одеса), 04.02 – ФК Тобол (Казакстан), 08.02 – ФК Пелистер (Македония).

След прибирането на отбора на 9 февруари предстои официално представяне на тимът, което ще бъде на демонстративния мач, който ще е по повод 20 години от вицешампионската титла на Нафтата.

В този мач един срещу друг ще застанат отборите на Нефтохимик от сезон 1996/97 и сегашните футболисти на "шейховете". Дългоочакваната среща ще е на 12 февруари от 18:00 часа в спортна зала "Младост" в Бургас, а входът за събитието ще е свободен.