Нефтохимик и Локомотив Горна Оряховица завършиха 1:1 и си разделиха по точка в напрегнат мач от 14-ия кръг на Първа лига.

В двубоя, в който бяха извадени 6 жълти картона, Локомотив поведе в резултата в 19-ата минута чрез Атанас Фиданин, но в средата на втората част влезлият като резерва Станислав Маламов изравни (1:1).

Отборите останаха с равни точки - 12, Локомотив е 12-и, а Нефтохимик е на 13-а позиция с по-лоша голова разлика.

В 4-ата минута имаше добро центиране към Иван Вълчанов, който обаче не успя да овладее добре топката и не създаде особена опасност за вратата на Николай Банков.

Три минути се създаде възможност за Локомотив, но вратарят на Нехфотхимик Янко Георгиев стигна пръв до топката.

След това Иван Вълчанов получи нова възможност за Нефтохимик. Стреля от средна дистанция, но топката мина покрай вратата. Само минута по-късно Вълчанов произведе нов изстрел при сходна ситуация, но отново не намери вратата.

Атаките на Нефтохимик продължиха, Костадин Хазуров си поведе топката и стреля, но не беше точен.

Въпреки превеса на Нефтохимик от началото на двубоя,  в 19-ата минута Атанас Фидадин успя да мине през цялата защита на домакините и се разписа с диагонален удар, за да даде преднината на Локомотив.

Пет минути по-късно Любомир Божинов стреля от далечно разстояние при нова атака на домакините, но до промяна в резултата не се стигна.

След ъглов удар в полза на Нефтохимик, Банков направи грешка, от която Румен Руменов опита да се възползва,  но не нацели вратата.

В 31-ата минута при добро отборно разиграване Кавдански можеше да увеличи преднината на отбора си оставайки сам срещу вратаря, но не успя да овладее топката добре.

Десет минути след началото на втората част Хазуров успя да шутира от малък ъгъл след като залъга защтата на Локомотив, но топката попадна в ръцете на Николай Банков. 

Малко по-късно Любомир Генчев стреля с глава, но беше неточен и не успя да увеличи преднината на Горна Оряховица.

В 68-ата минута реферът Ивайло Стоянов отсъди засада и отмени попадение на Нефтохимик. 

В 72-ата минута само секунди след стъпването си терена Станислав Маламов изравни резултата.  Ранджелович попаде с глава към Маламов и той наниза топката отблизо за 1:1. 

До края на мача отборите си размениха по още няколко положения, но резултатът остана непроменен.