Съставите на Нефтохимик и Дунав откриват втория кръг на Първа професионална футболна лига. Двубоят е от 19 часа и можете да го следите минута по минута в GONG.BG.

Можете да гледате мача с картина в GONG PLAY и по телевизия DIEMA, както и да го слушате по Дарик радио.

Отборът на Дунав ще запише юбилейния си 700-ен мач в елита. Първият е на 23 март 1951 г. – 0:1 в София срещу столичния Спартак.

И Дунав, и Нефтохимик бяха сред седемте тима от елита, които стартираха в първенството в родния футбол без да успеят да отбележат гол.

“За предстоящия мач с Дунав всички футболисти са добре здравословно и са на разположение, но при нас проблемът е да изравним физическите сили на закъснелите с подготовката момчета. Миналата седмица Ангел Грънчов отпадна в последния момент от групата, защото му се роди дете“, сподели треньорът на Нефтохимик Димчо Ненов в навечерието на сблъсъка и призова феновете за подкрепа.

"Очаквам да се надиграваме с отбора на Нефтохимик и да спечелим точки, по възможност три. От стария им отбор почти никой не е останал. На практика ще излезем срещу изцяло нов състав. Надяваме се да се възползваме от това, че още не са обиграни. Ще се помъчим да ги излъжем. Гледахме последните им мачове, а и Петър Патев ни помогна в разузнаването", пък коментира наставникът на русенския тим Веселин Великов.

Цели петима играчи на Дунав записаха своя дебют в Първа лига срещу Верея – Мартин Луков, Искандар Дгалилов, Дарко Стоянов, Васил Шопов и Светослав Читаков, което е повече, отколкото във всеки един друг елитен тим.