Отборът на Нефтохимик завърши 1:1 с Пелистер (Македония) в последната проверка на „шейховете“ преди подновяването на шампионата. В предсезонната си подготовка „зелените“ спечелиха два двубоя, в два завършиха наравно и допуснаха една загуба. 

Днес през всичките 90 минути българите бяха по-добри, но в крайна сметка не успяха да се поздравят с победата. Още в 1-та минута Нефтохимик поведе с гол на Влади Романов. Атаката започна Георги Вълчев, който намери добре Галин Иванов, който от своя страна пусна страхотен успореден пас към Романов, за когото не бе трудно да открие резултата. След това попадение бургазлии изпуснаха 2-3 сериозни положения и вместо да отбележи втори гол Нефтохимик допусна изравняване. При изравнителното попадение на Пелистер, останаха съмнения за засада. 

През втората част отново Нефтохимик бе по-дейният тим на терена, но „шейховете“ не успяха да стигнат до втори гол и така резултата се запази 1:1 до края. В днешната среща Христо Янев реши да даде почивка на Любо Божинов, Николай Дюлгеров, Мариян Огнянов и Яни Пехливанов.  „Доволен съм от работата, която свършихме в подготовката. Всички футболисти се вложиха много и се надявам това да си проличи в първенството“, това заяви Христо Янев след срещата. Утре сутрин Нефтохимик пътува обратно за България.