Локомотив Пловдив приема Нефтохимик в мач от 21-ия кръг на Първа лига. Двубоят е днес от 13 часа и ще може да го следите в Gong.bg, по DIEMA и онлайн на GONG PLAY и по Дарик радио.

При подновяването на битката в Първа лига и двата състава записаха победи. Пловдивчани се наложиха с 1:0 при гостуването си на Верея, а Нефтохимик подчини Монтана с 2:0. Преди мача между Локо и Нефтохимик, пловдивчани са четвърти в класирането с 33 точки, а бургазлии са 13-и с 18.

Едуард Ераносян няма да може да разчита на наказаните Траян Траянов, Крумов и Павел Виданов. Кирил Котев пък е с травма.

Същевременно треньорът на „шейховете“ Христо Янев, който дебютира начело на тима именно в мач срещу Локомотив Пд (загубата с 1:2 от 8-ия кръг), ще може да разчита на всичко най-добро в редиците си. През седмицата пък тимът от „Лазур“ се сдоби с ново попълнение. Холандецът Ранди Онуоха парафира.

Статистиката сочи, че Локо Пд няма загуба в последните си 9 шампионатни срещи срещу бургазлии. Балансът е 7 победи и 2 равенства, с което обърна общия баланс от двубоите помежду им – 13 победи за пловдивчани срещу 9 за бургазлии. Последното поражение на локомотивци срещу нафтата е 0:2 като гости на 23 февруари 2003 година.

От друга страна, срещу отборите от сегашния състав на Първа лига Нефтохимик е вкарал най-много голове във вратите на пловдивските представители Локомотив и Ботев – по 41.

Цифрите сочат още, че Нефтохимик е спечелил досега само 2 точки при гостуванията си от началото на сезона. Става дума за двубоите срещу други два новака - 0:0 срещу Локо ГО и 1:1 срещу Верея.