Нападателят на Нефтохимик Венцислав Христов е получил травма в ахилеса по време на подготовката на отбора в Поморие и няколко дни ще бъде извън заниманията, водени от старши треньора Христо Янев.

Голмайсторът, който дойде през есента от Левски, е разглеждан като вариант за вливане на свежи финансови средства в касата на клуба и вчера ръководството дори му обяви цена от 80 хиляди евро. Според правилата на ФИФА обаче, Христов в момента може да премине единствено в шампионат, който се провежда по системата пролет-есен, каквито са тези в Казахстан, Китай и някои скандинавски страни. Още един млад талант, продукт на школата на другия градски отбор Черноморец, беше харесан от Христо Янев и привлечен в мъжкия тим на "зелените". Това е вътрешният полузащитник Симеон Русев, роден 1998 година.

Русев е бил през цялата си юношеска кариера само в школата на "акулите", но от тази зима се премести в Нефтохимик. И още след седмица е качен при мъжете. Момчето се отличава с техника и голяма работоспособност. В мъжкия отбор е още един юноша на Черноморец- нападателят Виктор Янев, който оставя много добри впечатления у треньорите. До момента сигурните нови попълнения в отбора са вратарят Ивайло Василев, халфовете Георги Вълчев и Владислав Романов.

Почти сигурно ще останат и Николай Костов (Несебър) и Георги Хашев (Созопол) - и двамата защитници. На проби е френският полузащитник Амин Удриири, за последно играл в Седан. От 28 януари "шейховете" се местят в Анталия за втория си зимен лагер./БТА