Старши треньорът на Нефтохимик Христо Янев се изказа много ласкаво за представянето на своите футболисти при победата с 2:0 над Монтана в 20-ия кръг на Първа лига, с която „шейховете“ подновиха кампанията си в първенството.

„Важно за нас е, че спечелихме в началото на втория полусезон. Момчетата се постраха доста. Условията не бяха перфектни, но трупаме точки, а това ще ни даде допълнително самочувствие за следващите срещи“, каза Янев пред камерите на DIEMA.

„Всеки един от новите е привлечен точно за това – да даде свежест, нови идеи. Радвам се, че днес абсолютно всички се представиха на ниво. Не ги деля на „нови“ или „стари“, имам ги за хора, които помагат на отбора да постигне крайните си цели. Поздравявам момчетата – трудиха се доста в подготвителния период, трудиха се още и в седмицата преди този мач. Резултатът срещу Монтана е напълно заслужен според мен.“

Специалистът отказа да отправя индивидуални похвали, като за пореден път подчерта старанието на всички. „За нас всяка една точка, която вземем, ще е с ключово значение. Ще ни даде повече самочувствие и повече спокойствие. Радвам се, че момчетата се стараха. Да, в този мач изпъкна индивидуалността на един (Галин Иванов – б.р.), но то е заслуга от общата работа. Монтана ни затрудни максимално, създаде 2-3 стопроцентови ситуации за гол и само малшансът им попречи да вкарат.“

„Точките ни карат да се съобрязаваме с това срещу кои отбори играем и къде играем. Локомотив Пловдив е много силен тим, имахме възможност да го наблюдаваме в Турция. Води ги треньор, от който имам доста да уча, имат и футболисти с много опит. Тяхната ситуация е съвсем различна спрямо нашата. Ние сме длъжни да променим това, което ни липсваше през първия полусезон, а именно – как играем навън. Надявам се го направим, за да бъдем един по-добър отбор“, завърши Янев.