Капитанът на Локомотив Горна Оряховица Атанас Фиданин не можа да се зарадва на красивия си гол срещу Нефтохимик, защото съжаляваше за равенството 1:1. Защитникът направи рядко виждан рейд в 19-ата минута, за да открие резултата, но след паузата бургазлии бяха по-активният тим на „Лазур“ и успяха да изравнят.

„Има едно правило: като не можеш да спечелиш един мач, не бива и да го губиш. През второто полувреме Нефтохимик ни понатиснаха, а ние се поотпуснахме. Необяснимо е за мен. Те имаха доста статични положения и така ни вкараха, а ние се пропукахме отзад“, коментира Фиданин, който спечели анкетата за Играч мача с малко над 54 процента от гласовете.

„Голът? Спонтанно стана. Тръгнах на скорост, успяха да продължа напред и да изляза сам срещу вратаря. Оттам вече реших да играя сам докрай и вкарах.“

„Първото полувреме беше по-равностойно. През второто отстъпихме инициативата на Нефтохимик и това ни изигра лоша шега. Необяснимо е за мен. Мачът се играе, докато не свири съдията. Когато вкараме гол, се отпускаме. Докато е 0:0 или 1:1, играем по-здраво. И днес така – поведохме с 1:0, а после видяхте какво стана.“

„Можеше да вкараме и 3, и 4 гола. Всички мачове ще са борба. Всички отбори се борят за точките, няма лесни двубои. Трябва да се борим до последно“, коментира Фиданин.