Наставникът на Нефтохимик Христо Янев беше крайно разочарован след изпадането на тима си от Първа лига след загубата с 0:1 от Витоша Бистрица. Но той анализира трезво защо се е стигнало до там.

"Има логика в някои неща. Чисто организационно клубът не е готов и това резултатите го показват. Ние като отбор не можахме да се справим с тази ситуация. Много причини можем да търсим, но каквото и да кажем, ще е излишно."

"Чисто организационно не можем да вдъхнем спокойствие на отбора, почнаха да се появяват леки проблеми и това е резултатът", заяви Янев в ефира на DIEMA SPORT. Той анализира и защо се стигна до поражението в този мач.

"В никаква степен не се е получила играта ни. Щом Витоша ни победи, заслужено взимат мястото ни в елита. Нямахме самочувствието да направим това, което искахме. Поздравявам съперника."

"Знаех много добре какво ни чака, трябваше да вкараме ранен гол, но не успяхме да го направим. Напълно заслужено ни победиха. Нищо хубаво не виждам, че отборът изпадна, задачата беше наша да направим всичко да оцелеем, другите фактори не трябва да ни служат като оправдание", сподели Янев и накрая говори за бъдещето си.

"Няма спекулации, ще се разберем с ръководството, тяхното желание е същото. Впоследствие като не ми приеха оставката беше изненада за мен. Засега няма нищо около моето бъдеще", завърши вече напусналият треньор на Нефтохимик.