Старши треньорът на Нефтохимик похвали своите футболисти за успеха с 1:3 над Монтана в първия плейоф за оставане в Първа лига. Бургазлиите взеха комфортен аванс преди реванша на „Лазур”, а Янев не отрече, че вижда футболистите си в ролята на фаворити.

„Днес момчетата се справиха много добре. Показахме добър футбол, вкарахме 3 гола, което е похвално. Момчетата подходиха доста сериозно към това, което предстои. Насладихме се на добрите условия, които ни предложи стадионът в Ловеч”, коментира Янев пред DIEMA SPORT.

„Ако нямаме желание да оцелеем, няма смисъл да излизаме. Това е в основата на всичко. Отборът има желание да остане в Първа лига, правим всичко възможно с всички ресурси и средства да се задържим в Първа лига. Ще се постараем да го постигнем.”

„Научих много неща, видях много неща. Взех си много поуки. Грешките, които допускаме, ни дават основания за по-нататъшна добра работа. Дано тази победа е стимул за хората, които обичат отбора на Нефтохимик. Поздравяваме и кметът на Бургас с тази победа.”

„Оставката ми? Това е тема, която се преекспонира. Разбрал съм се с ръководството – оставам до края на плейофите. След това те ще търсят човек, който ще отговаря на техните критерии. Аз искам да бъда докрай коректен с Нефтохимик като клуб, като му оставя достатъчно време за реакция.”

„Смея да твърдя, че играем добър футбол. Показахме доста добри неща, които се харесаха на бургаската публика. Видяхте ,че стадионът започна да се пълни. Оттам насетне всеки трябва да премисли визията си за бъдещето и целите, които ще гони.”

„Нека нещата, които си говорим, да си останат вътре. Винаги съм бил достатъчно коректен, достатъчно прям”, добави още Янев.