По повод появилите се в публичното пространство информации, че  финансовото състояние на Нефтохимик е затруднено, от ръководството на  тима излязоха със следното съобщение:

Ето текста на съобщението:

„В последните дни все по често ставаме свидетели на целенасочени атаки  към ПФК Нефтохимик Бургас 1962 АД. По повод публикациите, че финансовото  състояние на отбора е затруднено и клубът „остава без спонсор“ искаме да  заявим следното. Бюджетът на ПФК Нефтохимик Бургас 1962 АД за настоящия  сезон се осигурява от генералният спонсор в лицето на строителен  хипермаркет „Мастерхаус“, както и на Община Бургас."

"Освен това, с гордост  можем да кажем, че през последните месеци в ПФК Нефтохимик Бургас 1962  АД са влезли над 20 нови спонсора, които също помагат с парични  средства. Смеем да твърдим, че ПФК Нефтохимик Бургас 1962 АД е един от  футболните клубове в България, където всички заплати към футболисти,  треньори и служители на клубът се изплащат на време и никога не сме  забавяли трудови възнаграждения. Искаме да успокоим бургаската футболна  общественост, че ПФК Нефтохимик Бургас 1962 АД ще бъде финансово  стабилен в бъдеще и сме убедени, че това е основата, която ще ни доведе  до успешни спортни резултати“, твърдят от бургаския клуб.