Близо 1000 души се събраха в днешния празничен ден на стадион „Лазур“.  Причината бе „мачът на годината“ за Нефтохимик, в който футболистите от  представителния тим се изправиха срещу най-малките „шейхове“ от школата  на „зелените“. Срещата бе много емоционална, а в крайна сметка може би  очаквано, тя бе спечелена от малчуганите и то с разгромното 6:1.  

Интересен факт бе, че отборът на малките футболисти се състоя от 30  деца, а тимът на батковците беше само от трима души. През целия двубои  децата показаха огромна мобилизация и заслужено спечелиха пред стотиците  се събрали бургазлии на стадион „Лазур“.

За доброто настроение на  публиката се погрижиха мажоретките от танцова школа „Крис“.

След края на срещата всички малки футболисти получиха дипломи за  прекрасното си представяне, а играчите от представителния тим на  Нефтохимик дълго време раздаваха автографи и се снимаха с феновете на  тима.

В края на този прекрасен празник всички присъстващи деца имаха уникалния  шанс да стъпят на терена на стадион „Лазур“ и да направят групова  тренировка с всички треньори от школата на Нафтата. Домакините от  Нефтохимик са категорични, че подобни инициативи ще се превърнат в  традиция и школата на „зелените“ ще продължи да създава шампиони.

„Надяваме се всички тези стотици деца, които присъстваха днес на  стадиона, да се запалят по най-великата игра и да се превърнат в  бъдещите футболисти от представителния тим на Нефтохимик“, заявиха от бургаския клуб.