Дългоочаквана добра новина за футбола в Бургас. На днешната сесия на общинския съвет бе гласувано решението да започне проектиране на нов градски стадион. За изграждането на съоръжението вече е избрана и подходяща локация. Това е парцел в ж.к. „Меден Рудник“, намиращ се на комуникативно и удобно за целта място.

Млад защитник подписа с Нефтохимик

За да се стигне до днешното историческо решение на местния парламент огромна заслуга имат феновете на Нефтохимик. Преди няколко месеца, те подеха кампания за преминаването на стадион Лазур във владение на Общината. Въпреки силата, с която това послание заля целия град и въпреки десетките футболни авторитети, които подкрепиха каузата, стана ясно, че юридически това е невъзможно, на този етап. 

Затова привържениците на Нафтата насочиха усилията си към изграждането на нов стадион. Те проведоха множество срещи с общинската администрация и с всички партийни групи в местния парламент, представиха идеята си, предложиха подходящи локации и в крайна сметка получиха подкрепата на политиците и обществеността.

След днешното заседание, подкрепата и желанието на общинските съветници да променят сегашното състояние на футбола в Бургас, не подлежат на съмнение. Те направиха най-важната стъпка за възраждането на най-обичания спорт. С изграждането на стадиона младите бургаски таланти вече ще имат шанс да израстват във футбола и да се развиват в родния си град, а феновете да се наслаждават на истински футболни двубои, изиграни на модерно съоръжение.