Ето тази ситуация от мача на стадион „Лазур“, при която не бе зачетено попадение за отбора на Нефтохимик, даде повод за неспирни коментари след края на срещата.

Но дискусиите не бяха породени от това дали съдийското решение е било правилно или не, а от актьорския дебют на треньора на вратарите на бургаския тим Ивайло Петров, известен още като Пифа. Та този негов актьорски дебют на голямата сцена съвпадна и с бенефиса му. Търсейки обяснение от допълнителния асистент съдия Димитър Буров, Ивайло Петров симулира, че е бил ударен в главата от рефера.

Същият Буров, който бе зад крайната линия при онази спорна ситуация и прецени, че топката не е преминала голлинията. Дали действително има гол или не може да се спори до края на първенството, а за съжаление българският футбол все още не разполага с необходимата технология, която изключва подобни спорове. Няма спор обаче относно падението, а не падането на Пифа. Може би изтрезнял от емоциите, на другия ден той намери сили да поднесе извиненията си за своята постъпка в една от социалните мрежи.

И докато отдавна сме свикнали на подобен род симулации от действащите футболисти на терена, то Ивайло Петров даде солиден принос в историята на играта с грозния си опит да заблуди всички – и свои, и чужди. А представяте ли си какво щеше да се случи, ако телевизионните камери не бяха заснели актьорското превъплъщение на бившия вратар на ЦСКА и Черно море…как ли щеше съдията Димитър Буров да доказва, че всъщност нищо не е направил.

Тук поговорката за сестрата е много изтъркана, но пък какво ли значение има, щом морският бриз придаде по-солен привкус на това морско дерби…