Отборът Нефтохимик извоюва победа в последното си домакинство за 2018 година. На стадион Лазур „шейховете“ се наложиха над Левски /Карлово/  с 1:0 и запазиха лидерската си позиция във временното класиране с 40 точки. След развоя на останалите срещи от 16-ия кръг на Югоизточната Трета лига, зад Нефтохимик вече е Загорец /Нова Загора/, който има 37 в актива си. 

Първата част на днешния двубой завърши при нулево равенство, като инициативата бе в тима на домакините. Те създадоха няколко ситуации пред вратата на Левски (Карлово), но срещаха трудности при завършването на атаките. В 15-та минута пред Цветан Филипов се откри възможност да открие резултата. Той засече с глава центриране на Живко Илиев, но ударът му мина встрани от дясната греда. Малко по-късно отново той имаше шанс да се разпише, след асистенция на Мирослав Радев, но вратарят на гостите се намеси успешно. 

След почивката „шейховете“ ускориха темпото и откриха резултата три минути след подновяването на играта. При постепенна атака последва центриране на Мирослав Радев от левия фланг и топката се отклони от Деян Христов към непокрития Цветан Филипов, който от границата на малкото наказателно поле се разписа за 1:0. До края на двубоя и двата отбора създадоха по няколко опасни ситуации, но до промяна на резултата не се стигна. 

В последния кръг „шейховете“ гостуват на Свиленград на 1-ви декември от 14:00 часа. При победа или равенство, те ще си осигурят челната позиция в класирането до следващия полусезон. 

източник: neftochimic.com