Продължава атаката на феновете на Нефтохимик в защита на стадиона на Бургас - "Лазур". Съоръжението е заплашено със срутване и агитката на "шейховете" е решена да спре това и започна масови протести. 

Във вторник вечерта плакати бяха поставени и на централната пасарелка до хотел "Мираж" и на площад "Трапезица". Феновете призовават да бъде върнат стадион "Лазур" на футболния клуб.

Запалянковците твърдят, че в момента съоръжението е частна собственост на фирма близка до Митко Събев, но според тях има възможност футболната база да бъде откупена от община Бургас.

"Зелените" ултраси ще продължат кампанията, като се очаква кулминацията да бъде на 28 ноември, по време на заседанието на местния парламент. Битката за спасението на бургаския футбол бе предприета отново от феновете на клуба, след като се вижда, че този спорт загива.

Националът Георги Костадинов, бившите играчи на Нефтохимик Любо Божанков, Диян Молдованов и Тодор Киселичков, както и Дичо от D-2 плюс редица други известни фигури подкрепиха инициативата. В момента Нефтохимик играе извън Бургас, а на "Лазур" играе Поморие, защото в малкия морски град се подменя тревната настилка. 

Родители от школата на Нефтохимик внесоха писмо в Общинския съвет, в което изразяват неудовлетворение, че общината не се намесва, за да защитава интересите на децата. На 28 ноември ще има протест пред общината.