Отборът на Нефтохимик ще проведе първата си официална тренировка за новия сезон в Трета лига на 2-и юли от 17:00 часа на стадиона в Долно Езерово.

Клубът запазва треньорския щаб от изминалата година.

Старши треньорът Диян Петков ще продължи да води „шейховете“ и в третия ешелон, заедно със своя помощник Станимир Димитров и треньора на вратарите Евгени Русев.

Николай Кръстев, който е директор на школата на Нефтохимик и тази година ще помага и на първия отбор, като ще отговаря предимно за интеграцията на юношите в него.

В момента треньорският колектив работи по селекцията за новия сезон. Ядрото на тима от изминалата състезателна година във Втора лига се запазва, като ще бъдат привлечени няколко нови играчи, които да го подсилят.

Вече са уговорени и пет контролни срещи в рамките на подготовката – с Миньор Раднево на 11-и юли, с Несебър на 14-и юли, с Черноморец Балчик на 18-и юли, с Карнобат на 21-и юли и със Загорец Нова Загора на 28-и юли, като допълнително ще бъдат уточнени местата на провеждане.

Първенството на българската Трета лига ще стартира на 11-12 август . Желанието на клуба е официалните домакински срещи да се провеждат в „Изгрев“, след изграждането на новия терен в спортния център. /БГНЕС