От днес привържениците на футбола в Бургас ще могат да гледат всяка седмица по един от незабравимите мачове на Нефтохимик. Мачовете могат да се видят на официалния сайт на клуба www.neftochimic.com .

Идеята е всяка седмица феновете, които пълнеха докрай стадиона в квартал Лазур, да си припомнят славните мигове от историята, когато бургаският тим побеждаваше наред всички свои опоненти. Първият двубой, който може да се види на сайта на клуба е този, с който бе открит стадион Нефтохимик на 13 април 1997-ма година след първата голяма реконструкция. Над 20 000 зрители на стадиона и по балконите и покривите на околните жилищни сгради, видяха една от паметните победи на отбора с 4:1 над Левски София. През същата 1997-ма година, Нефтохимик се класира на 2-ро

място в първенството на страната, което е най-високото класиране на бургаски отбор в историята на българския футбол. Същата година нафтата записа и първо участие в европейските клубни турнири за Купата на УЕФА.

Амбицията на ръководството е припомняйки историята на клуба, да се направи отправка към бъдещето, за да се приобщят колкото се може повече фенове към „зелената идея”, които да подкрепят отбора през пролетта, когато единствена цел пред Нефтохимик е влизането в „А” футболната група на страната.