Нефтохимик приема на свой терен Литекс на 10 април /неделя/, от 17:00 часа, в пореден мач от Б група.

Старши треньорът Диян Петков и административният директор на клуба Николай Тодоров споделиха очакванията си от двубоя:

„Литекс е отбор, който е с класа над отборите в Б група и според мен има място в тройката на А група. Отбор, съставен от доста добри, бързи и технични футболисти, воден от един добър треньор като Любо Пенев. Наблюдавахме няколко техни мача. Тъй като се затрудняват да играят на терените на Б група, ние ще им предоставим най-добрите условия, въпреки че това няма да е толкова в наша полза колкото в тяхна. В нашия отбор имаме доста проблеми с контузени играчи, един се връща – друг се контузва. За жалост така се случи, че за една седмица получихме доста удари от това естество, но въпреки всичко искам да видя един отбор, който да работи много, който да има голямо желание и да се противопостави по най-добрия начин на Литекс. Отборът от началото на годината не показва играта, която желаем, за което има субективни и обективни причини, но аз мисля, че момчетата имат желание и се раздават доколкото могат. Постоянно се говори, че отборът е слаб, не казвам, че заслужаваме и похвали, но все пак в последните осем мача имаме само една загуба и то от Дунав /Русе/, в Русе. Правим крачки да се развиваме."

"Надявам се да получим подкрепата на феновете, защото те са най-важното нещо в един мач. Както казах играта ни не е добра, може би затова са се оттеглили, но ние трябва да покажем желание и подобряване на играта, за да се върнат. Феновете оказват много положително влияние когато са на твоя страна.“ – коментира старши треньорът Диян Петков.

Административният директор на клуба Николай Тодоров също апелира към привържениците за подкрепа на предстоящото дерби. „Феновете са фенове когато застават зад отбора, въпреки всички трудности, които има. Лесно е да се подкрепя отбор, който е на върха, но те са доказали през годините, че подкрепят Нефтохимик и в най-трудните времена.“ – каза той.