Каза ви го чичо Митко Пенев. Нужно е обединение на Левски и ЦСКА, за да потръгне футболът ни. 40 години след последното сливане на клубове у нас най-сетне отново прозряхме истината, благодарение на мъдрия Стратег от Мировяне.

ПФК Левски-ЦСКА АД! Как ви звучи? Червени фланелки, сини гащета. Дучето и Гугутката сядат един до друг в сектор „В“ сред мощната агитка. На „Васил Левски“, разбира се, там, където преди години и без това седяхме заедно „сини“ и „червени“. На стадиона няма обиди, няма нерви, полицаи се мяркат само тук-таме. Всички скандираме дружно: „Левски-ЦСКА“. Дикторът съобщава състава: на вратата Петков, пред него Костадин Стоянов, Рабех, Виданов... И така-нататък - до 11 червено-сини футболисти. Отборът демонстрира класа и гази като валяк.

Локо Сф и Славия също се обединяват, както едно време - в ЖСК Славия. Тъкмо навреме. Утре им предстои мач за купата, но ще го превърнем в двустранна игра. И твърдо общият отбор продължава напред в турнира. В Пловдив се ражда ПФК Ботев-Локомотив. С управа от италианци и почетни президенти Димитър Христолов и Галя Топалова. Така че, да няма опасност догодина в „Б“ група да се борят два пловдивски отбора за завръщане в елита. Само един и мачка наред.

Във Варна бързо решават финансовите проблеми на Спартак, обединявайки го с Черно море. В Бургас Черноморец и Нефтохимик също се сливат. Формира се и нов прякор на бургаския тим - „шейхове-акули“. Каквото и да означава това.

Така и БФС решава проблема с намаляването на отборите в „А“ група. Всичко става по естествен път.

Да е жив и здрав чичо Митко Пенев! И да му благодарим, че за пореден път ни отвори очите.