Отборът на Нефтохимик стартира предсезонната си подготовка. С група от 20 футболисти Нафтата замина на едноседмичен лагер в Поморие, който ще продължи до края на седмицата.

Две нови попълнения се присъединиха към "шейховете" днес. Това са вратарят Ивайло Василев от Монтана и полузащитникът Георги Вълчев, който идва от Локомотив Пловдив.

Преди заминаването за Поморие ръководство на Нефтохимик даде пресконференция, на която присъстваха изпълнителният директор Благомир Митрев, спортният директор Станимир Димитров, главният скаут на тима Митко Трендафилов и старши треньорът Христо Янев.

"Благодарим ви за огромния интерес към отбора. Работим по селекцията, като в близките дни очакваме още няколко нови момчета", заяви Митрев. Христо Янев също изрази 
оптимизъм на старта на подготовката.

'Мога да обещая на всички, че Нефтохимик ще бъде по-добър отбор през пролетта и ще дадем всичко от себе си да изпълним целите си. За нас е привилегия да работим с хора като Благо Митрев, Станимир Димитров и Митко Трендафилов", заяви Янев.

След лагера в Поморие до 28 януари, Нефтохимик ще се готви на местна почва, а след това тимът заминава на подготвителен лагер в Алания (Турция), където ще остане до 9 февруари. Нефтохимик ще изиграе общо 5 контроли в предсезонната си подготовка, ето и датите:

17 януари – Берое в Стара Загора
24 януари – Поморие
31 януари – Черноморец (Одеса) в Турция
4 февруари – Тобол (Казакстан) в Турция
8 февруари – Пелистер (Македония) в Турция