Отборът на Нефтохимик победи с 2:0 Монтана в мач от 20-ия кръг на Първа лига. Галин Иванов увенча дебюта си с две попадения, които бяха достатъчни за успеха. Същевременно загубата е втора поредна за момчетата на Атанас Джамбазки от началото на футболната пролет. Преди седмица монтанчани претърпяха поражение от Лудогорец с 0:4 в отложена среща от първия ни ешелон.

Гостите отбелязаха попадение, но то не бе зачетено заради игра с ръка на Стивън Петков.  

Първата по-интересна ситуация в срещата се състоя в седмата минута. Андреас Васев напредна по десния фланг, центрира в наказателното поле, където на далечната греда с глава игра Петър Атанасов. Ударът му обаче не намери целта. Три минути след това момчетата на Атанас Джамбазки направиха нова атака. При центриране отдясно Стивън Петков засече с глава, но топката излезе в аут.

След малко повече от четвърт час игра, бургазлии организираха добра атака. Галин Иванов опита подаване по земя надясно, но стражът на гостите Неманя Скетич пресече опасността. В 29-ата минута на домакините получиха прав да изпълнят фаул. Иван Вълчанов стреля майсторски от повече от 30 метра, но Скетич отново показа добър рефлек и изби.

В 35-ата минута „шейховете“ поведоха. Венци Христов комбинира с Николай Дюлгеров, който бе фронтално на границата на наказателното поле, пусна наляво към Галин Иванов, а той с диагонален удар по земя откри за 1:0.

Блажо Игуманович напредна отляво и подаде към Стивън Петков. Той вкара топката в мрежата, но попадението не бе зачетено, заради игра с ръка.

Малко след подновяването на играта след почивката преднината на бургазлии бе удвоена. Венци Христов нахлу отляво, подаде към Владислав Романов, който опита акробатичен удар. Топката се озова в Галин Иванов. Той записа втори гол на сметката си – 2:0.

В 77-ата минута стражът на домакините Янко Георгиев направи невероятна грешка, като излезе твърде напред при един дълъг пас. Даниел Генов обаче не можа да се възползва и ударът му мина покрай десния стълб.

Гостите пропиляха нова страхотна възможност в последната минута на редовното време Атанас Илиев се озова на чудесна позиция, но вместо да отбележи, изкара топката встрани от левия стълб на Янко Георгиев.

Със спечелените три точки „шейховете“ събраха актив от 18 и са 13-и. Монатана пък е на дъното с 9.

Развитието на мача минута по минута може да намерите ТУК!