Оказва се, че политическите мъже на България обичат да се разтоварват от напрегнатото си ежедневие – най-вече с футбол!... Достояние на всички е пристрастието на премиера Бойко Борисов, който рита няколко пъти в седмицата с верни приятели и съратници шарената топка.

Не по-малко известен факт е, че Президентът на Република България – Георги Първанов, също има изградени навици в това отношение. Знае се, че всяка събота той събира квалитетни играчи от столичните футболни тимове, за да поддържа професионална форма. Един от най-предпочитаните и редовни играчи-партньори на Първанов е 29 годишния чернокож футболист от „Академик – София”, със собствено име БАН /Ban Judiciel - б. а./, когото заради трудно-изговоряемата му фамилия, всички наричат приятелски и накратко... Давидс!... Талантливият играч е от родината на световно-известния нападател на „Челси” - Дидие Дрогба – Кот д'Ивоар, има роднини и в Ню Йорк. През зимата - съботните футболни следобеди почти винаги са запазени за закритата зала на „Зимния Дворец” в Студентски град, докато през пролетта и лятото, всички „тренират” дружески на Националния Стадион „Васил Левски”. Чернокожия футболен майстор Давидс, често и със задоволство повтаря, че: „Президентът Първанов е много интелигентен и земен човек, винаги ме пита за проблемите и държи да играя на негова страна, защото знае с достойноство да печели или губи в играта!” Шоколадовия ритнитопковец обаче много съжалява, че сега на терена не може да си партнира и с бившия собственик на „Академик-София” - бизнесмена Манол Велев, който в момента е в кома, след покушението срещу него. Той си припомня и че по онова славно време, към тях често обичал да се присъединява и скандалния Александър Томов, който в момента е обвинен в присвояването на средства от футболен клуб ЦСКА, както и за източването на металургичния комбинат "Кремиковци".

Бан Жудисиел – Давидс от няколко години е в редиците на българските футболни отбори – първоначално във „Вихрен-Сандански”, когато собственик и Коко Динев, а после и в столичния „Академик-София”! По времето на „Вихрен- Сандански” с неговия шеф - Коко Динев, често се забавлявали по клубовете и откакто го запознал с Емилия, тя се превърнала в негова любима изпълнителка.

Преди два месеца Кот д'Ивоар-ския футболист Давидс, се завърна от Ню Йорк, където имаше договор за една година с американски футболен отбор. Сега той отново е в редиците на „Академик – София”, но вече и с нова мисия - освен като играч, и като мениджър на талантливи футболисти - „внос” от небезивестните френски отбори „Пари Сен Жермен” и „Оксер”!