Легендата на Спартак Вн Живко Господинов е категоричен, че в клуба няма да има оправия, докато не се самосезира прокуратурата.

Ето как коментира той ситуацията в клуба, който от години изнемогва финансово, а сега е на път да изпадне от Б групата:

„В Спартак оправия няма. От много години едно и също. Днес има пари, утре няма. Идват едни хора, упражняват се върху името Спартак и така. Това не е Спартак. Аз призовах Антон Фажев да си подаде оставката и излязох виновен защо сте ми дали думата. Когато клубът не върви, излиза, че аз съм виновен. Защо? Защото единствено аз и Иван Петров от бившите футболисти излизаме и казваме истината. И точно затова сме неудобни. Къде са другите, питам аз? Къде са големите ветерани, големите футболисти на Спартак? Мълчат, крият се, въпреки, че ги унижават. Стоят по кафенетата, говорят с този или оня, но излизат да го кажат, за да не си навличат гняв”.

Запитан какво трябва да се промени за доброто в клуба Живко Господинов отвърна така: 
„То е ясно. Няма как на някой да са дадени 80-90 декара и той днес да казва, че не е длъжен да дава и 1 стотинка на Спартак. Визирам „Инжстрой” в случая. Ако трябва да направя сравнение с другия варненски клуб Черно море, „Химимпорт” поне си изпълняват задълженията към клуба. Те давам пари и отборът върви. Да сте чули някога в Черно море да имат финансови проблеми? Когато си изпълняваш задълженията и даваш пари някой да е скочил от феновете срещу тях? Не е. Защо в Спартак тези задължения не се изпълняват? За Спартак трябва да се самосезира прокуратурата. Това рано или късно ще стане и този договор от 2005-6-а година да бъде разгледан.
Не виждам с кои хора Спартак ще тръгне на бунт, за да се оправи клуба, за да се върне стадионът и останалите територии”.

Живко Господинов като бивш национал коментира и състоянието на националния отбор на България по футбол:

„Аз също имах някакви надежди за националния отбор, когато бе поет от Любо Пенев, защото той имаше необходимите качества, възможности и дух, за да изгради един боеспособен отбор. Явно той е човек, който не обича да слуша някои хора от Изпълкома. Стана неудобен. Един въпрос ще Ви задам. Да сте виждали след мач на друг национален отбор някой техен член на Изпълкома да дава интервю? Аз например дори не знам кой е президент на футболния съюз на Германия,Англия, или Испания. А нашите членове на Изпълкома се нареждат след мач един след друг и дават мнения и съвети”.

Запитан до какъв етап е достигнало лечението му и какво още му предстои, легендата на Спартак отвърна:

„В момента мога да кажа, че се чувствам добре в сравнение със състоянието ми малко преди да започна лечението си. Преди 20 дни бях на контролни прегледи в Турция. Резултатите бяха отлични. Предпоставки да се излекувам напълно има. Трябва да продължа. Без оказаната ми подкрепа сега аз нямаше да съм тук и да мога да говоря с теб в момента. Благодаря още веднъж за моралната и материалната подкрепа. Предстои ми още една химиотерапия в България, след това още един контролен преглед в Турция”.