Помощник-треньорът на Нефтохимик Тодор Киселичков отговори на  журналистическите въпроси преди гостуването на бургаския тим на Ботев Пд.  

„Първо, искам да поздравим отбора на Лудогорец за класирането в груповата  фаза на Шампионската лига, пожелаваме им успех и дано постигнат  предначертания план. Подготвяме се за двубоя с Ботев Пд с леко  приповдигнато настроение, с оглед на факта, че спечелихме първа победа  през изминалата седмица. Ще разчитаме на всички футболисти, с изключение  на контузените Атанас Чипилов и Живко Хаджиев, надявам се да изиграем  един добър мач, след който да излезем крайни победители“, заяви  Киселичков.

По повод треньорската рокада в Ботев Пд Киселичков добави: „Разузнахме добре тима на Ботев Пд, наблюдавали сме всичките им двубои,  нормално е след треньорската смяна „канарчетата“ да  претърпят импулс в играта си, но съм убеден, че и ние ще влезем пределно  мобилизирани в срещата и ще гоним победата до край. В предишните ни  гостувания не играхме на ниво, особено в двубоя с ЦСКА, където играхме изключително слабо. Надяваме се в третото ни гостуване да покажем друго  лице. Футболистите са готови както физически, така и тактически, а  според мен ние трябва да играем еднакво добре, както у дома, така и  навън. В предните няколко мача Нефтохимик допускаше ранни голове, но  работим сериозно за преодоляването на този проблем. В предния мач с  Берое влязохме много уверени в срещата и успяхме да изолираме тази  слабост, дано се получи и в двубоя с Ботев Пд“.

Днес стана ясно, че следващата седмица, когато има прекъсване на  шампионата в Първа лига, Нефтохимик ще изиграе контролна среща с отбора  на Несебър. Мачът ще е в петък, 2 септември, от 18:00 часа, като  следващите дни ще стане ясно и мястото.