Петият кръг в Първа професионална лига противопоставя два отбора, които все още лъкатушат в изявите си, като Ботев Пловдив и Нефтохимик. Едва в миналия кръг бургазлии постигнаха първата си победа за сезона, като надиграха гостуващия Берое с 1:0.

Ботев дотук надигра единствено закъсалия Славия, а заедно със своя съперник има еднакъв актив от последните три мача – две загуби и победа.

Слабите резултати доведоха до сериозни рокади в ръководството на „канарчетата“, където сега спортен директор стана Михаил Мадански. Все още обаче не е ясно кой ще е новият треньор на Ботев Пд, затова тимът ще бъде изведен от Николай Киров.

Срещата Ботев – Нефотхимик е от 19.00 часа и ще можете да я проследите по DIEMA SPORT, Gong Play и Дарик радио. Мачът ще се предава минута по минута в Gong.bg.

Освен с треньорския щаб, „канарчетата“ се разделиха и с Костадин Стоянов.

В Нефтохимик ще разчитат на всички свои играчи, с изключение на Атанас Чипилов и Живко Хаджиев.

Помощник треньорът на Нефтохимик Тодор Киселичков коментира преди мача: „В предишните ни гостувания не играхме на ниво, особено в двубоя с ЦСКА, където играхме изключително слабо. Надяваме се в  третото ни гостуване да покажем друго лице."

При последната си визита Нефтохимик допуснаха пет гола от ЦСКА, но днес са се устремили към нещо много повече.

В друг мач от Първа лига в съботния ден Дунав Русе ще се изправи срещу Черно море в Разград. Мачът ще се предава по DIEMA, Gong Play, Дарик радио и минута по минута в Gong.bg.