Ботев стигна до важна победа в първия си мач след уволнението на наставника Николай Костов. "Канарчетата" надделяха с 2:1 у дома над новака Нефтохимик и дишат малко по-спокойно. Жоао Паоло преди почивката и Серкан Юсеин след нея се разписаха за "жълто-черните", а между техните попадения Костадин Велков беше изравнил. Но минималният аванс се оказа достатъчен за крайния успех. 

Първата част на мача започна с натиск и хубави положения на сметката на домакините. Те имаха няколко опасности пред вратата на Нафтата, но Иван Стоянов на два пъти не беше на точната позиция, а удар на Крум Стоянов беше избит в корнер. Но упорството на "канарчетата" даде ранен резултат. 

Още в 14-та минута капитанът Тодор Неделев блесна с невероятно подаване, с което успя да разсече защитата на противника и да подаде на Жоао Паоло. Бразилецът овладя на гърди и преодоля вратаря, за да се разпише и да открие резултата - 1:0. 

Почти веднага бургазлии можеха да изравнят. В 17-та минута се стигна до разбъркване пред вратата на Ботев, като там на няколко пъти Яни Пехливанов и Николай Дюлгеров не можаха да стрелят добре от близка дистанция. В крайна сметка ударът на Дюлгеров мина на сантиметри встрани от вратата. 

Играта продължи да е под контрола на "канарчетата" и те имаха невероятен шанс в 24-та минута да удвоят преднината си. Тогава Тодор Неделев стреля от пряк свободен удар от около 20 метра, като топката летеше под гредата. Вратарят Янко Георгиев обаче беше на поста си и въпреки риска за здравето си, успя да избие топката. 

"Канарчетата" продължиха да са по-активни, имаха и още няколко хубави атаки. Но Иван Стоянов се забави, а удар на Жоао Паоло от чиста позиция беше прекалено слаб, за да затрудни Янко Георгиев. Така полувремето си вървеше под диктовката и не се виждаше как "шейховете" могат да стигнат до изравняване. Е, обаче го сториха. 

В 41-та минута те изпълниха корнер отдясно, топката беше отклонена към Любомир Божинов, който центрира към далечната греда. Там се стигна до разбъркване, при което Костадин Велков с глава насочи топката в мрежата и изравни резултата. При този резултат дойде и почивката. 

"Жълто-черните" тръгнаха напред след почивката, като имаха страхотен шанс да отбележат в 51-та минута. Тогава Тодор Неделев със страхотен рейд създаде опасността, а в крайна сметка след прострелното центриране в наказателното поле Стенио беше сам срещу вратаря, но настъпи топката и се спъна, вместо да я насочи в мрежата. 

И тази упоритост на "канарчетата" отново даде ранен резултат. В 55-та минута най-опитният в състава на Нафтата Марко Ранджелович направи детинска грешка, като опита да върне топката към вратаря, но прекалено слабо и това се оказа извеждащо подаване за Иван Стоянов в наказателното поле. Ветеранът пусна успоредно на голлинията, където връхлитащият Серкан Юсеин се разписа за 2:1. 

Всичко в този мач можеше да свърши в 60-та минута. Тогава Жоао Паоло от домакините реши изненадващо да стреля от дистанция, но Янко Георгиев изби удара му в напречната греда, а после топката излезе в корнер. Така тази прекрасна възможност не беше реализирана, а статуквото в резултата се запази. 

След тези бурни минути играчите на Ботев се задоволиха да поддържат ритъма и да не позволяват на противника да стига до чисти ситуации. Единствено Живко Петков имаше някакви шансове за "шейховете", но ударите му бяха безкрайно неточни и не затрудниха вратаря Георги Георгиев. 

Всичко като интрига можеше да свърши в 84-та минута, когато Иван Стоянов излезе сам срещу вратаря на Нафтата, но стреля несериозно и Янко Георгиев спаси. Топката обаче стигна до Жоао Паоло, който беше непокрит, но ударът му мина встрани от вратата и попадение нямаше. 

В крайна сметка резултатът се запази и Ботев се поздрави с извоюваните три точки. Така вече "канарчетата" имат 7 точки в актива си и дишат по-леко. Нафтата остава в долната част на таблицата само с 4.