Берое най-после сложи край на негативната си серия от мачове без победа. След пет поредни "греди", старозагорци най-после стигнаха до трите точки, а в тяхна жертва се превърна слабакът Нефтохимик. 

Момчетата на Ферарио Спасов надделяха с 2:0, като още преди почивката победителят изглеждаше ясен след попаденията на Иво Иванов и Ерик Почански. След нея Жуниор Мапуку се скъса да пропуска, но на четири пъти не можа да се разпише от чисти положения и спести погрома над бургазлии. 

Още със самото начало си личеше кой ще е отборът, който ще владее инициативата в този мач. Жуниор Мапуку не спираше да тормози защитата на противника и още в 7-та минута се озова на стрелкова позиция, но стреля на няколко сантиметра встрани от вратата. 

Играчите на "шейховете" бяха доста по-равностойни в тези минути, но опитите на Емануил Манев и Мариян Огнянов не намериха целта и всъщност Благой Макенджиев не беше особено затруднен. 

А Мапуку не спираше да ги тормози. В 22-та минута отново той се озова на чиста ситуация и стреля, но вратарят Янко Георгиев изби в корнер. От него последва центриране на Борислав Цонев, който качи топката на главата на Иво Иванов. 

Капитанът, който играеше своя мач номер 200 за Берое, стреля мощно, но стражът изби. Топката обаче се върна точно на крака на защитника на старозагорци и той щеше да скъса мрежата с шута си - 1:0. 

След този момент бургазлии станаха далеч по-неорганизирани и разчитаха на хаотични атаки. Но при една от тях Живко Петков претендираше за дузпа, смятайки, че е бил настъпен от противник в наказателното поле. Реферът обаче не видя такава. 

Беройци продължаваха да налитат опасно и стигнаха до втори гол преди почивката. В 40-та минута Жуниор Мапуку се измъкна зад защитата на противника и на бърза скорост нахлу в наказателното поле. Конгоанецът пусна успоредно на голлинията и там връхлитащият Ерик Почански заби топката в мрежата от 4-5 метра. 

До почивката беше спестен втори жълт картон на Виктор Хомей, а домакините изпуснаха още поне две чисти ситуации, но не стигнаха до трето попадение преди почивката. Така полувремето приключи с два чисти гола аванс за старозагорци. 

С началото на второто полувреме бургазлии бяха малко по-активни, но ударите на Румен Руменов от дистанция предизвикваха предимно смях по трибуните, вместо да затрудняват вратаря Благой Макенджиев. 

В тези минути домакините понамалиха оборотите, но не изпускаха възможностите си на контраатаки. При една от тях Атанас Зехиров в 61-та минута проби отдясно и пусна в наказателното поле на празна врата към непокрития Жуниор Мапуку. Конгоанецът обаче стреля на сантиметри в аут и направи невероятен пропуск в тази ситуация. 

Гостите опитваха някакви атаки в следващите минути, но прекалено неорганизирано и с редки точни изстрели. Домакините пък действаха на контри и можеха да вкарат поне четири гола. Големият грешник беше Жуниор Мапуку. 

На три пъти между 75-та и 80-та минути той излизаше на стрелкова позиция сам срещу вратаря, но първия път стреля в тъч, втория в аут, а третия в тялото на вратаря. Точно преди да бъде сменен пък изведе Георги Божилов на удобна позиция, но бившият играч на Нафтата прати топката в облаците. 

Така повече попадения в този мач нямаше, въпреки че Берое можеше да разгроми и с двуцифрен резултат хаотичния дезорганизиран съперник. Старозагорци събраха вече 21 точки и се доближават до шестицата. Нефтохимик си остава предпоследен и продължава да играе отчайващо.