Новакът в елита Нефтохимик си осигури услугите на три нови попълнения. Официално договори с клуба подписаха чуждестранните играчи Марко Раджелович, Хомей Серджио и  Боян Георгиевски.

Сърбинът Ранджелович е добре познат на българския футболен запалянко, след като преди два сезона успя да спечели бронзов медал с Локомотив София. малко след това обаче "железничарите" бяха изхвърлени от елита и той си тръгна. За последно опитният бранител е  защитавал цветовете на сръбския Чукарички.

28-годишният Хомей Серджио е бивш младежки национал на Румъния, преминал  е през отборите на Динамо Букурещ и Глория Бистрица, а преди две години  към него интерес е имало от английския Саутхямптън, но заради  недостатъчен брой мачове за националния отбор на Румъния, не е успял да  получи работна виза, с която да заиграе на Острова.

Боян Георгиевски е на 24 години и идва от македонския Хоризонт Турново. Преди няколко сезона е играл за БАТЕ Борисов, когато тимът от  Беларус игра в Шампионската лига. Георгиевски е офанзивен полузащитник,  като с неговото привличане треньорският щаб се надява да даде повече мощ  в атаката на "шейховете".